Innovatie

Bij VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS) wordt dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling van het busvervoer van de toekomst. Door de ontwikkeling van innovatieve elektrische bussen en een modern snellaadconcept is de operationele beschikbaarheid van onze bussen maximaal. De ontwikkeling van een nauwkeuriger en gestandaardiseerd batterijmonitoring en managementsysteem zorgen voor het verbeteren van de betrouwbaarheid, levensduur en veiligheid van Lithium-ion batterijen. Verder richten we ons op een verbeterd begrip van de interactie van de batterij met het voertuig.

Verbeteringen aan het klimaatsysteem zorgen voor een hoog passagierscomfort, terwijl het bereik van de bussen wordt gemaximaliseerd. Dankzij het connectiviteitsplatform in de bussen wordt door het verzamelen en verzenden van relevante, operationele data meer controle op de batterijcapaciteit gegarandeerd een hogere efficiency gerealiseerd.

Bij VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS) wordt ook onderzoek gedaan naar gebruik van waterstof om het bereik van elektrische voertuigen te vergroten. 
Dankzij dit onderzoek kan de transitie naar een volledig elektrisch busvervoer sneller worden uitgevoerd.

Klik hier voor onze innovatieve/Subsidieprojecten