H2-Range Extender

Met name in het vervoer van passagiers en vracht op lange afstanden is de beperkte actieradius van de accu’s een belemmering voor de inzet van elektrische voertuigen. Daarom werkt VDL ETS aan de ontwikkeling van range extenders.

Een range extender produceert elektriciteit die de accu’s van een elektrisch voertuig tijdens de rit voedt en zo de actieradius van het voertuig aanzienlijk vergroot. Vanwege de gunstige milieuaspecten, zet VDL ETS in op range extender met waterstofbrandstofcellen.

Waterstofbrandstofcellen hebben reeds een lange geschiedenis maar lijken de laatste jaren toch echt te gaan doorbreken. Zeker nu de noodzaak tot CO2-reductie meer en meer duidelijk wordt, heeft het gebruik van waterstof ook in de vervoerssectie de volle aandacht. Als toonaangevende speler op deze markt doet VDL Bus & Coach hier volop in mee, met VDL ETS als frontrunner hierin.

In samenwerking met enkele van onze klanten en met vooraanstaande technologie partners werkt VDL ETS aan de ontwikkeling van waterstof-range extenders voor zowel het streekvervoer alsook voor toepassing in vrachtwagens. De uitdaging hier is om verschillende technologieën tot één werkend geheel te maken. We verwachten hiermee met mooie nieuwe transportoplossingen te komen.

Het project met de 44-tons vrachtwagen op waterstof wordt ontwikkeld in het project Waterstofregio 2.0! Klik hier voor het bijbehorend bericht.