E-Truck

Na de successen van VDL op het gebied van elektrische bussen en de ambitie om elektrisch vervoer verder uit te breiden zijn er in 2016 plannen gemaakt om een elektrische vrachtwagen te ontwikkelen.

In september 2016 is VDL ETS gestart met de ontwikkeling van een elektrische vrachtwagen (trekker) op basis van een DAF CF 4x2. Doel van het project is om te laten zien dat het mogelijk is om met een 37 ton combinatie elektrisch te rijden, met een reikwijdte die praktisch bruikbaar is in de distributie sector.

De gehele elektrische aandrijving is gebaseerd op de aandrijving die al jaren met succes in de VDL bussen wordt gebruikt. Zodoende is de E-Truck met beproefde techniek gebouwd en kan de focus van het project volledig gelegd worden op de integratie van de VDL E-aandrijving (VDL E-Power) in de DAF truck.

Op 21 december 2018 komt er voor het eerst beweging in de truck en op 3 januari 2018 rijdt de truck zijn eerste meters. Geheel toepasselijk op de innovatieve automotive campus waar VDL ETS al enkele jaren is gehuisvest. Na een intensief test traject wordt op 16 mei 2018 de E-Truck publiekelijk gepresenteerd op het inspirerende terrein van Strijp-S als “DAF CF Electric powered by VDL”

VDL ETS heeft hiermee wederom laten zien dat zij op een snelle manier functionele en betrouwbare voertuigen kan ontwikkelen voor een duurzame en emissievrije transportsector!