Elektrificatie bus

Binnen de VDL Busgroep hebben we reeds 20 jaar ervaring met de elektrificatie van openbaar vervoerssystemen. VDL is daarin zeker een koploper. 

Dit betreft; elektrische voertuigen, hybride voertuigen, waterstof voertuigen en trolley voertuigen.

De medewerkers die in de voorbije jaren gewerkt hebben aan deze elektrificatie, zijn nu werkzaam bij VDL ETS. Al deze waardevolle ervaring is gebundeld in de firma VDL ETS en dat heeft ervoor gezorgd dat we zeer snel op de markt zijn gekomen met betrouwbare elektrische openbaar vervoer bussen die in grote aantallen geproduceerd en gebruikt kunnen worden met het juiste kwaliteits- kostenplaatje en betrouwbaarheid!

In 2013 zijn we begonnen met de elektrificatie van onze ‘’standaard’’ VDL stadsbus. Deze is gepresenteerd op de UITP in Geneve in 2013. Daarna heeft de elektrificatie een vogelvlucht genomen, mede door het succes van de VDL E-bus. In aanvang zijn kleine aantallen E-bussen gebouwd bij VDL ETS (ook APTS, de voorloper van VDL ETS). Op dit moment zijn de voertuigen volop in productie bij de diverse VDL Bus fabrieken. 

De medewerkers van VDL ETS staan aan de basis van deze ontwikkeling. Vanwege de schaalvergroting in E-voertuigen worden de competenties met betrekking tot e-mobility steeds verder uitgebouwd.