Proto-ontwikkeling & testing

Binnen VDL ETS hebben we een gespecialiseerd, zeer gedreven team van verschillende specialisten die zich focussen op het bouwen van prototype voertuigen. Dit kan een volledig voertuig zijn, maar ook (deel)systemen of componenten opbouw.
Deze afdeling focust zich op een snelle validatie door middel van proto’s van hoge kwaliteit met een korte doorlooptijd. We doen dit om een eerste ontwerp/concept evaluatie te maken en risico’s in een vroeg stadium vast te stellen van nieuwe technologieën. Zodra er vanuit de voorontwikkeling een project ontstaat dat een mogelijke kanshebber is om later in productie te gaan, zullen we eerst een prototype bouwen.    

We hebben bij VDL ETS de beschikking over geschikte faciliteiten om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren. In onze werkplaats en magazijn beschikken we over alle benodigde gereedschappen. 

We werken in een multidisciplinair team met all-round automotive systeem kenners zoals protobouw monteurs, mechanische en elektro engineers, software engineers, werkvoorbereiding, projectleiding etc. Kortom een klein ‘’special force’’ team met zeer veel ervaring, die met een perfecte samenwerking en korte lijntjes heel veel voor elkaar krijgen.

Enkele wapenfeiten

Een prototype wordt natuurlijk niet voor niks gebouwd. Nadat een proto voertuig of systeem opgebouwd is en in bedrijf genomen is door onze specialisten, kan er mee getest gaan worden.

Binnen VDL ETS is er een team van gespecialiseerde test engineers werkzaam die zich focussen op het beproeven en testen van nieuwe technologieën. Ook weer om de risico’s in een vroeg stadium vast te stellen en af te bouwen. Er is een nauwe samenwerking tussen de teams van de afdelingen protobouw en beproeving. 

Beproeving van de dieselbus componenten doen we al jaren en daar hebben we veel competenties in. Daarnaast zijn we ons de laatste jaren aan het focussen op de elektrische en hybride bussen met al zijn nieuwe systemen en componenten zoals elektrische aandrijflijnen, batterijsystemen en laadsystemen. We hebben daar zeer veel ervaring mee opgebouwd en lopen voorop in de beproeving en tillen daarmee naar een hoger niveau voor wat betreft E-voertuigen.

Andere ontwikkelingen op het gebied van Voertuigontwikkeling: