Energiedragers

In tegenstelling tot de ‘klassieke’ fossiele brandstoffen komen elektriciteit en waterstof niet kant en klaar uit de grond. Ze moeten eerst worden gemaakt. Vandaar dat ze “energiedragers” worden genoemd. De toepassing van energiedragers als ‘brandstof’ in de transportsector brengt nieuwe technieken en nieuwe werkwijzen met zich mee. Het gaat deze sector ingrijpend veranderen. VDL ETS wil zich hier niet alleen op voorbereiden maar wil deze toekomst mede vormgeven.

Ook spelen hiermee andere Nieuwe Technologieën een rol.
Het ontwerpen van transporttoepassingen door middel van Nieuwe Technologieën gaat gepaard met nieuwe materialen, andere veiligheids- en besturingssystemen en met andere regelgeving in vergelijking met de fossiele brandstoffen.

De beste manier om hierover ‘’In Depth Knowledge’’ te krijgen is door zelf transporttoepassingen te ontwikkelen. VDL ETS werkt hierbij nauw samen met gespecialiseerde partners en klanten die deze uitdagingen willen aangaan. We ontwerpen dus ook hier niet alleen een product, maar ook scheppen we een breder kader voor de toepassing van diverse energiedragers.