Systeem Testing & Validatie

VDL ETS Beproeving test state-of-art aandrijfconcepten en voertuigfuncties gericht op zowel voldoen aan de wettelijke eisen, als aan de VDL eisen.

De testen worden uitgevoerd in de diverse stadia van ontwikkeling. Aspecten als test management, test strategieën, veiligheidstesten, het test proces, systeemtesten, het opstellen van test specificaties, het uitvoeren van testen, validatie, de analyse van testen en evaluatie zijn daar een onderdeel van.

Testen met complete voertuigen beginnen met proeven op afgesloten testterreinen waarna ze verschuiven naar de openbare weg. Standaard rij cycli, zoals stop-en-go stadsverkeer worden uitgevoerd naast lange afstandstrajecten en testen onder zeer verschillende omstandigheden. Om de prestaties te verifiëren worden de voertuigen in veel gevallen blootgesteld aan extreme condities, zowel onder arctische omstandigheden, als onder woestijnachtige omstandigheden en op grote hoogte.

Vanuit ons zeer modern testcentrum werken we aan de continue ontwikkeling van onze voertuigen en voertuigsystemen. Niet alleen om aan de wettelijke eisen van vandaag en morgen te kunnen voldoen, maar vooral om een product te kunnen bieden dat aansluit bij de behoeften en eisen van onze klanten.